مطالعات حیوانی نشان می دهد که توت سیاه می تواند با کاهش کلسترول خون بالا (کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون) خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.
برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که توت سیاه از تشکیل چربی در کبد جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.
همچنین یک مطالعه در تایوان نشان داده که عصاره توت سیاه باعث کاهش تشکیل اسید های چرب در کبد می شود.
توت سیاه حاوی ترکیباتی است که آنزیم تجزیه کننده کربوهیدرات در روده را مهار کرده و احتمال افزایش قند خون پس از مصرف کربوهیدرات ها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
مقادیر بالای فیبر موجود در توت سیاه به جذب قند اضافی در جریان خون کمک کرده و باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.
در طب سنتی چینی از انواع توت ها و به ویژه توت سیاه برای درمان سرطان استفاده می شود.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان های موجود در آب توت سیاه باعث کاهش فعالیت رادیکال های آزاد شده و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
در سال 2017، محققان کره ای ترکیبی را از توت سیاه جدا کردند که قادر است از رشد و تکثیر تومور و سرطان جلوگیری کند.
توت سیاه کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف عصاره توت سیاه برای 12 باعث کاهش وزن و کاهش چربی شکم در همستر می شود.
توت سیاه حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
مقادیر بالای فیبر موجود در توت سیاه به بهبود حرکات روده کمک کرده و با افزایش حجم مدفوع برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.
مقادیر قابل توجه آهن موجود در توت سیاه با افزایش تولید گلبول های قرمز به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد.
توت سیاه حاوی ترکیباتی است که دارای خواص ضد التهابی قوی هستند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در توت سیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها و عفونت را کاهش می دهند.
آلرژی به میوه توت سیاه بسیار نادر است اما برخی افراد حساس ممکن است به گرده درخت توت سیاه حساسیت داشته باشند.
طبیعت و مزاج توت سیاه سرد و خشک می باشد. توت سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها (آنتوسیانین، کلروژنیک اسید و میریستین)، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K1، پتاسیم، آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم، روی و فیبر است.
درخت توت سیاه بسیار سریع به گلدهی می رسد و می تواند 9 تا 15 متر رشد کند. درخت توت سیاه در آب و هوای معتدل رشد می کند و امروزه در سراسر اروپا، هند، شمال آفریقا و خاورمیانه به فراوانی یافت می شود.
توت سیاه را برای تهیه انواع دسر، کیک، پودینگ، شیره، شربت، مربا، مارمالاد، ژله، بستنی، کوکتل میوه، سالاد میوه، ماست یونانی و انواع اسموتی استفاده می کنند.
برگ های درخت توت و از جمله توت سیاه به عنوان تنها منبع غذایی برای کرم ابریشم استفاده می شوند.
از برگ های درخت توت سیاه، دمنوشی تهیه می کنند که به کاهش فشار خون بالا و کاهش التهاب گلو کمک می کند.